Over Lotto Cycling Talent

Het Lotto Cycling Talent project is dankzij de steun van de Nationale Loterij in 2010 ontstaan. Kaderend binnen dit project heeft de Nationale Loterij het doel om jonge wielertalenten te detecteren en optimaal te begeleiden naar het Procentinentale of World Tour niveau.

 

Jonge wielertalenten zoals Tim Wellens, Stig Broeckx, Kenneth Van Rooy, Dries Van Gestel, Frederik Frison en Laurens De Plus konden zo hun talenten verder ontwikkelen richting het professionele wielrennen.

 

Renners geboren in 1999, 2000, 2001, 2002 kunnen zich hiervoor kandidaat stellen. Deze kandidatuurstelling gaat telkens vooraf aan een oproep via de mediakanalen van Energy Lab en Lotto Soudal.

Volg ons op Twitter
Renners Lotto Cycling Talent
rsz_alex_colman
Alex Colman
rsz_11jari_snyers

Lotto Cycling Talent is voor mij de beste manier studies met wielrennen te combineren. Er wordt rekening gehouden met mijn schoolverplichtingen waardoor ik zo optimaal mogelijk kan trainen binnen de mogelijkheden. Door de wetenschappelijke aanpak weten we perfect met wat we bezig zijn om rustig te groeien!

Jari Snyers
Lotto – Soudal team presentation 2018
Gerben Thijssen
thomas-vereecken-200×300-zw

Door Lotto Cycling Talent krijg ik de optimale begeleiding in mijn trainingsopbouw naar belangrijke koersen. Daarnaast kan ik mijn capaciteiten als renner verder ontwikkelen.

Thomas Vereecken
jonas-castrique-200×300-zw

Pour moi le suivie LCT fournit par les laboratoires Energy lab et la combinaison parfaite d'un soutien aussi bien physique que moral ce qui est un gros point positif pour un coureur cycliste.

Jonas Castrique
rsz_152276814118495verougstraetenicolas
Nicolas Verougstraete
jorden-de-haes_200x300-zw

Dankzij testen krijg ik een zicht van mijn progressie en werkpunten. Ik krijg daarnaast ook een individueel voedingsadvies, waarbij geregeld het vetpercentage gemeten wordt. De dagelijkse communicatie met de trainer is een grote meerwaarde. Ook de fietspositionering op de wegfiets en tijdritfiets maakt een groot verschil voor mij.

Jorden De Haes
rsz_julian_mertens

Lotto Cycling Talent en de Nationale Loterij geven jonge renners als ik de opportuniteit om volop van de diensten, de professionele ondersteuning en de begeleiding van Energy Lab te genieten

Julian Mertens
Lotto – Soudal team presentation 2018
Rune Herregodts
rsz_tim_de_greef
Tim De Greef
rsz_5gf5blohljscozkevpdcfqcy7jt5gq58nwny0e1zrwrfo1yn0los5wgktcb53dexrrryno52zvazxukpfbsfkcacp6bgnjuijuqo20160118110202
Tuur Deprez
rsz_aaron_van_poucke_1
Aaron Van Poucke
Lotto – Soudal team presentation 2018
Ward Vanhoof
Begeleidingsteam
energylab-ward-vande-capelle

Coach

Ward Vande Capelle

energylab_wim-van-hoolst

Coach

Wim Van Hoolst

rsz_1dietmar

Coach

Dietmar Ledegen

energylab_evelyne-coppens

Diëtiste

Evelyne Coppens

energylab_jolien-lewyllie

Diëtiste

Jolien Lewyllie

Actualiteit
  • Het einde van het wielerjaar betekend ook vaak nieuws over transfers. Ook bij Lotto Cycling Talent maken enkele renners de overstap naar het professionele wielrennen. Stan Dewulf en Harm Vanhoucke zullen volgend jaar de kleuren van Lotto Soudal verdedigen. Stan zette dit jaar mooie prestaties...

Kalender

no event