Coaching

Dagelijkse worden individuele trainingen opgemaakt in functie van de persoonlijke doelstellingen en programma van de renners. Bij het begin van de week is er een overlegmoment waar steeds alle voorbije en geplande trainingen / races besproken worden.

el-fieldcollection-even

Trainingssoftware

Via trainingssoftware Trainingpeaks of IQO2 kunnen uitgebreide analyses gemaakt worden. Progressie wordt gevisualiseerd en sterke / werkpunten komen duidelijk in beeld. De coach kan vanaf dit platform als het ware “meekijken” op training.

el-fieldcollection-odd

Testen

Op regelmatige basis worden veld- en labotesten uitgevoerd om de trainingszones en progressie te tracken. Via benchmarks kunnen we het profiel van de renner bepalen en bijsturen in de trainingen.

el-fieldcollection-even

Fietspositie

Een optimale fietspositie heeft zowel op gebied van comfort als prestatie een grote meerwaarde als renner. In ons state-of-the-art fietspositioneringslabo kijken we alles tot in details na om de beste positie te bepalen.

el-fieldcollection-odd

Aerodynamica

Een goede fietspositie is één iets, een aerodynamische positie is nog iets anders. Meer specifiek voor tijdrijders is dit een prestatiebepalende factor. Na de positionering in het labo gaan we via miniscule aanpassingen kijken of er een winst te boeken valt in aerodinamica.

el-fieldcollection-even

DEXA-scan

De lichaamssamenstelling is in het wielrennen een prestatiebepalende factor. Via de DEXA-scan kunnen we een zeer precies beeld krijgen van de spiermassa en vetmassa van de renner. Het effect van een bepaald dieet / bepaalde training kan zo objectief in kaart gebracht worden.

el-fieldcollection-odd

Sportvoeding

Zowel de dagdagelijkse voeding alsook de voeding tijdens races wordt onder de loep genomen. Onze sportdiëtisten stellen een individueel programma op basis van de doelstellingen en eigenschappen van de renner.

el-fieldcollection-even

Zweetanalyse

In het huidige wielrennen zijn alle details van belang. Zo gaan we het individuele zoutverlies per renner gaan bepalen. In warme omstandigheden kan een juiste toevoeging van mineralen in de sportdrank het verschil maken tussen winst en verlies.

el-fieldcollection-odd

Gezamenlijke trainingen

Om de teamgeest van het Lotto Cycling Talent team te vergroten organiseren we jaarlijks enkele teamtrainingen. Tijdens deze trainingen worden o.a. veldtesten afgenomen om de trainingen bij te sturen.