Leer onze nieuwe Lotto Cycling talenten kennen

Mieke Dockx

Ik heb pas rond mijn 16de de liefde voor de fiets ontdekt. Ik kom helemaal niet uit een wielerfamilie en alles was dus nieuw voor zowel mij als mijn ouders. Mijn eerste wielerjaar was dan ook dramatisch. Ik heb toen maar één wedstrijd kunnen uitrijden en ben een paar keer tegen de grond gegaan. Maar met mijn blijvende doorzet en passie voor het wielrennen is het uiteindelijk dan toch de goede richting in gegaan tijdens mijn tweede jaar als junior.

Ik heb ondertussen al aan wedstrijden deelgenomen waar ik als jonge wielrenster nooit van had durven dromen, zoals Parijs-Roubaix, de Tour Down Under, de Ronde van Vlaanderen, La Course by le TDF en wedstrijden in China. Daarnaast heb ik drie wedstrijden op nationaal niveau op mijn naam kunnen schrijven, een provinciale titel op de weg en een vierde plaats op het Belgisch Kampioenschap in Gent. Momenteel werk ik naast de koers voor Flanders Classics en kan ik dus mijn liefde voor de koers en mijn liefde voor het schrijven perfect combineren. Ik ben er van overtuigd dat ik met de juiste mensen rondom mij nog meer uit de kast kan halen en kijk uit naar 2022!

Wout Geerinckx

Ik ben Wout Geerinckx en wordt nu eerstejaars belofte bij stageco ct. Ik koers nog maar vanaf eerstejaars nieuweling en tot 1stejaars junior waren mijn resultaten bescheiden. Vorig jaar reed ik wel mooie resultaten bij elkaar zo won ik de tweedaagse van Kontich en nog twee kleinere wedstrijden. Door deze resultaten en mijn goede klimtesten werd ik ook geselecteerd voor de vredeskoers in Tsjechië. Ik hoop volgend jaar deze lijn door te trekken hierbij gaat het lotto cycling talent project me zeer goed in begeleiden en hopelijk tillen ze me weer naar een hoger niveau!

Julie Hendrickx

Hallo ik ben Julie Hendrickx en ben 18 jaar oud. Toen ik 10 jaar was ben ik begonnen met koersen. Momenteel rij ik voor Doltcini Corlyp Waasland Security Development Team, volgend jaar maak ik de sprong naar de elite waar ik voor Bingoal Casino – Chevalmeire – Van eyck Sport zal rijden. In 2020 werd ik Belgisch kampioen op de weg bij de junioren als eerstejaars. Mijn hoogtepunten waren dit jaar toen ik mee mocht naar het EK in Trento Italië en het WK in Leuven. In de winter doe ik aan beachracen om de form te behouden. Maar de focus ligt op de weg.

William Junior Lecerf

Mijn naam is William Junior Lecerf, tweedejaars belofte. Ik woon in Kluisbergen en ben 19 jaar. Op 7-jarige leeftijd ben ik gestart met mountainbiken. Daarna ben ik overgeschakeld naar veldrijden en wegwielrennen. Mijn specialiteit is klimmen, ik zit al sinds eerstejaars juniors in het Klimproject van Belgian Cycling. In 2022 ga ik voor het Lotto Soudal Development Team rijden waar ik me graag wil bewijzen in de lastige klimronden.

Marla Sigmund

Hi, my name is Marla Sigmund. I’m 18 years old and from Germany. I’ve been cycling for 4.5 years now, on the road and on the track. In 2021, I focused on the track and won two national titles in the points race and Madison. However, the road is my favorite and I will be part of the Lotto Soudal Ladies Team next year, so I look forward to lots of learning and racing adventures! I hope to gain a lot of experience in the pro peloton and develop myself as a rider next year.

Elise Vander Sande

Ik heet Elise Vander Sande en ik ben 24 jaar. Ik woon in een klein dorp, Houtvenne. Van jongs af aan ben ik fanatiek bezig geweest met sport. Ik heb tot mijn twaalf jaar ballet gedaan. Daarna ben ik op vijftienjarige leeftijd gestart met wielrennen, als tweede jaar nieuweling. En nu, negen jaar later ben ik nog steeds actief als wielrenster. Vorig jaar ben ik afgestudeerd aan de KU Leuven als kinesitherapeut, een andere grote passie van mij naast het wielrennen. Ik combineer dan ook het wielrennen met mijn job als kinesist een aantal uur per week. Deze combinatie is ideaal omdat ik voortdurend word geconfronteerd met het menselijke lichaam en de mechanismen van bewegen, welke van pas komen voor mijn eigen sportieve carrière. Vorig jaar heb ik de kans gekregen om op het hoogste niveau te koersen bij Lotto Soudal Ladies. Hierdoor heb ik al aan allerlei mooie koersen mogen deelnemen. Ik beschrijf mezelf als een klimmerstype met een explosieve sprint op het einde. Hierin hoop ik me het komende jaar nog verder te ontwikkelen met ondersteuning van de ploeg.

Jonathan Vervenne

Zijn hele jeugd combineerde hij fietsen met zwemmen tot corona uitbrak en het zwembad gesloten was. Dan maar alles op het fietsen. Afgelopen jaar werd een “boerenjaar” voor junior Jonathan Vervenne uit Riemst. Winnaar van de Ster van Zuid-Limburg, brons op het BK tijdrijden en zilver met de ploeg, aangevuld met een paar mooie ereplaatsen en tot slot een deelname aan het WK tijdrijden in eigen land.  Volgend seizoen maakt Jonathan de overstap naar de beloften. Hij krijgt een plaatsje in het team van Home Solutions-Soenens CT. Om de volgende stap in mijn carrière te zetten reken ik  op “Het Lotto Cycling Talent project”. De omkadering en het onderbouwd advies van deze professionals, laten me dromen van een mooie toekomst.

Alec Segaert

Last but not least kunnen we ook Alec Segaert in het Lotto Cycling Talent Project verwelkomen.

Alec is een heel all round renner met focus op de klassiers (Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix,…) Afgelopen jaar werd Alec mooi 2e op de piste in Roubaix.

Hij werd Europees en vice wereldkampioen tijdrijden!