Lotto cycling renners goed op dreef!

Na opnieuw een voorjaar dat voor de jeugd in het water is gevallen, omwille van de welbekende reden, konden ze in mei toch in actie komen. Alweer was het voor de renners een lastige voorbereiding zonder te weten wanneer ze in actie konden komen. Echter hebben ze allemaal heel hard gewerkt om alweer stappen voorwaarts te zetten.

Het harde werk heeft voor een heel aantal renners van het lotto cycling talent project  zijn vruchten afgewropen. Onderstaand kan je per renner de mooiste resultaten van het huidige seizoen vinden.

  • Jarne Van De Paar :

De eerste wedstrijden verliepen niet zoals gewenst. Ondanks de nodige pech (materiaalpech en valpartijen) kon Jarne zijn uitstekende benen niet laten zien.

In de profkermiskoers van Kemmel(*) kon Jarne alle miserie van de afgelopen weken vergeten met een mooie winst in de sprint! Een dikke week later was het in Wingene opnieuw prijs.

Midden augustus werd de ronde van Oost-Vlaanderen gereden. Hierbij liet Jarne met een tweedeplaats,na lead-out en winst voor ploegmaat Milan Fretin, en winst in de laatste etappe opnieuw zijn goede vorm zien.

Buiten deze mooie resultaten reed Jarne dit jaar nog een heel aantal mooie ereplaatsen bij elkaar. In totaal reed Jarne al 7x top 10 dit jaar.

(*)Artikel winst Kemmel:

https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/jarne-van-de-paar-ziet-met-eerste-zege-het-tij-keren-en-rijdt-zondag-in-borlo-het-bk-ploegentijdrijden~a91295d1/

  • Elias Maris

Als klimmer/puncher moet Elias het voornamelijk hebben van ritten met de nodige hoogtemeters en liefst een kort en pittige beklimming op het einde.

In de Giro del Veneto won Elias een zeer mooie etappe en werd hij mooi 9e in het algemene klassement.

In Spanje namen ze met de ploeg deel aan Vuelta Ciclista a Madrid. Opnieuw wist Elias de tweede etappe te winnen. De komende 3dagen heeft hij met succes nog de leidersplaats in de algemene rangschikking kunnen verdedigen.  (**)

In de ronde van Namen wist hij in de eerste etappe nog een mooie 3e plaats uit de brand te slepen.

 (**) artikel Vuelta a Madrid

https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/elias-maris-wint-nu-ook-etappe-in-ronde-van-madrid-nog-drie-dagen-om-ook-voor-eindwinst-te-gaan~aee07a4e/

  • Thibau Nys

Als eerste jaars belofte moest Thibau zich direct tussen de profs meten. In dwars door het Hageland liet hij onmiddelijk zijn talent zijn met een 3e plaats tussen de doorwinterde profs.

Een aantal weken later kon hij ook in een zeer sterk bezette ronde van Belgie een paar mooie ereplaatsen uit de brand slepen.

Bovenstaande mooie resultaten waren een voorbode voor een sterke zomer op de weg. In de ronde van Vlaams Brabant kon Thibau 2 ritten winnen. Tot de laatste dag had hij de groene trui (sprintklassement). Op de laatste dag kon Thibau door veel pech deze leiderstrui niet verdedigen.

Twee weken later stond Thibau opnieuw aan de start van een rondje in eigen land (ronde van Namen). Opnieuw was hij een van de grote smaakmakers met 2 etappezeges en in elke etappe een podiumplaats. Echter was Jenno Berckmoes net iets te sterk in de tijdrit, waardoor Thibau een mooie tweede plaats in het eindklassement wist te behalen. (***)

Met deze mooie resultaten op zak was Thibau een van de grote kanshebbers op de Belgische titel bij de U23. In de laatste kilometer reden twee renners weg, in de sprint kon Thibau nog een van hen passeren, maar kwam net te kort om de Belgische titel op zijn naam te schrijven.

Met deze mooie resultaten heeft Thibau nog een selectie voor het EK in Trentino op zak. Tevens zit Thibeau ook in de preselectie van het WK dat verreden zal worden in zijn achtertuin. Veel succes de komende weken en nadien op naar een mooi seizoen in het veld!

(***) Thibau wint 4 x op 10 dagen:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210809_97114640

  • Arnaud De Lie

Arnaud was vorig jaar bij de juniors een van de beste renners in zijn categorie. Met een mooie 3e plaats op het EK als beloning.

Dit jaar, als eerste jaars belofte, zou een jaar worden om veel te leren en ervaring op te doen tussen de grote jongens. In de eerste wedstrijd van het jaar, GP Vermarc, bewees Arnaud onmiddelijk zijn talent met een 3e plaats. Dit was het begin van een zeer sterk jaar dat Arnaud aan het rijden is.

Op dit moment heeft hij al een heel aantal overwinningen (Bassenge, GP de Saint-Souplet, GP Color Code) in wedstrijden van heel hoog niveau.

In de Tour Alsace wist Arnaud 2x te winnen en het puntenklassement uit de brand te slepen.

Een paar weken later was het de gerenomeerde Tour de l’avenir. Arnaud wist er een mooie 2e plaats in rit 3 te behalen. Tevens werd hij de dag voordien al eens 5e.  Tijdens de zwaardere etappes speelde hij meesterknecht voor de klimmers.

Afgelopen weekend (05/09) was er de omloop het nieuwsblad voor U23 renners, ook daar wist Arnaud opnieuw het zegegebaar te maken. Sterk werk alweer.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210905_96248478

Deze mooie resultaten zorgde ervoor dat Arnaud een profcontract kon tekenen bij de hoofdmacht van Lotto Soudal.

https://sporza.be/nl/2021/07/05/lotto-soudal-beloont-19-jarige-arnaud-de-lie-met-profcontract~1625483815197/

  • Bob Poelmans

De prijs van grootste pechvogel gaat dit jaar zeker naar Bob. Einde juni nam bob met zijn ploeg (acrog-Tormas) deel aan een gerenomeerd rondje in Spanje. Hij was in heel goede doen  en wist daar op een indrukwekkende wijze (na een mooie solo) de etappe te winnen. Als bonus werd Bob ook leider in het algemene klassement. Echter een paar uur na de wedstrijd kreeg Bob het vreselijke nieuws dat zijn (suiker)nonkel overladen is. Bob was vastberaden en ging de ronde verder zetten. Een dag later sloeg het noodlot opnieuw toe voor Bob. Voor hem maakte een renner een stuurfout en ging tegen het asfalt. Hij kon de val niet ontwijken, ging overkop en kreeg het harde verdict van een sleutelbeenbreuk. De dag nadien werd hij geopereerd door het team van dr. Claes.

Bob mocht 1 weekje niet teveel fietsen en nadien terug opbouwen. Hij was super gemotiveerd om alles op alles te zetten voor een selectie voor het WK in Leuven. We hadden samen met hem een plan gemaakt dat hij zich in een paar koersen nog kon laten zien. De klimkoers in Couvin (half augustus) was aangeduid als de eerste echte test. Dit na een 3-daagse met de nationale ploeg in Hongarije. Echter in Couvin sloeg het noodlot opnieuw toe. In volle afdaling ging Bob opnieuw tegen de grond en brak hij hetzelfde sleutelbeen (net naast het eerste plaatje) en werd er ligamentaire schade vastgesteld. Dit was het slechtste nieuws dat hij kon krijgen. Opnieuw moest er een operatie plaats vinden. Wat het einde betekend van het seizoen 2021.

We wensen je een spoedig herstel en een goede voorbereiding op het seizoen 2022.

https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/bob-poelmans-is-opnieuw-slachtoffer-van-valpartij-en-mag-wk-in-eigen-land-vergeten~a7b4a805/