Lotto cycling Talenten nemen uitstekende herstart van het seizoen!

Na een lange periode van enkel trainen en leven in onzekerheid of er nog wedstrijden zouden gereden worden, konden de renners toch reeds enkele wedstrijden rijden. Enkele van de lotto cycling talenten  hebben reeds mooie resultaten kunnen neerzetten!

Victor Hannes won in Villers La Ville na een solo van 2 ronden. Hij hield aan  de finish 20sec over op het peloton!

Een week later werd Victor nipt geklopt in de sprint tijdens de wedstrijd in Sart-Dames_Avelines.

Ramses Debruyne stond op 16augustus aan de start in Cessange (Luxemburg).

 Er waren nog enkele andere toppers aanwezig, waaronder belgisch kampioen Arnaud De Lie en Cian Uijtdebroeks. Bovestaande renners, samen met 2 andere metgezelle kozen ze ervoor om de wedstrijd hard te maken als doorgedreven training met het EK in het achterhoofd.

Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Ramses en niemand kon deze aanval beantwoorden. Ramses haalde zo zijn eerste zege van het (korte) seizoen binnen.

Ramses is tevens ook geselecteerd voor het EK in Plouay. Veel succes!

Dries De Pooter kende ook een uitstekende (re)start. Hij behaalde reeds 3 podiumplekken in zijn laatste 5 wedstrijden. Telkens kwam hij net te kort om het zegegebaar te maken.

Dries werd tevens ook nog kanp 3e in de tijdrit op het circuit van Zolder op slecht 1.7sec van de winnaar!

Bij de beloften ging Jarne Van De Paar van start in de 5-daagse rittenkoers in polen (Ronde van Bitwa Wrszwawska). In de eerste rit in lijn trok Jarne de sprint aan voor Arne Marit, welke het knap werk van Jarne met glans afwerkte. Jarne zelf haalde nog een mooie tweede plaats in deze sprint, wat hem de witte leiderstrui opleverde.

Jarne wist ook in de 4 en 5e etappe telkens een tweede plaats uit de brand te slepen.

De witte leiderstrui heeft hij spijtig genoeg niet kunnen houden tot het einde, maar Jarne werd wel knap tweede in het jongerenklassement en 4e in het algemene klassement.

Op 1 Juli stond Malaika Feys aan de start in Dikkebus. Eén van de weinige koersen enkel voor dames. Bij de meeste wedstrijden moet ze starten tussen de jongens.

Malaika wist een mooie overwinning uit de brand te slepen!

Ook Rune Herregodts bewees dat hij zeker niet stilgezeten heeft tijdens de COVID-pauze. Hij wist de eerste tijdrit op het circuit van Zolder naar zijn hand te zetten. Rune reed op de 24km liefst 32sec sneller dan de nummer 2, David Boucher.

Een paar weken later stond er een ploegentijdrit op het programma, ook daar wist Rune, samen met zijn ploeg (Home Solutions), de snelste tijd neer te zetten. Zijn ploeg was 11sec sneller dan Lotto U23 en 20sec sneller dan Acrog-Tormas.

Als beloning van zijn mooie prestaties is Rune geselecteerd voor het EK team relay.