Lotto talenten laten zich opmerken in Giro Ciclistico d’Italia

Vorige week ging de Giro d’Italia voor beloften door. Deze hoog aangeschreven rittenkoers ging enkele jaren niet meer door maar staat nu terug op de internationale kalender.

Senne Leysen zette met de Belgische tijdrittrui een knappe prestatie neer in de individuele tijdrit. Hij werd 3e en finishte tevens 19e in de koninginnenrit.

senne-tt-giro

Milan Menten zat 2x goed geplaatst in de finale, maar kwam 2x ten val. De 2e val was er te veel aan. Door teveel vocht rond de knie verliet Milan de Giro.

milan-val

In de Franse alpen ging de Tour du Savoie Mont-Blanc door. Harm Vanhoucke finishte 3e in het algemeen klassement dankzij een knappe prestatie op de klimtrijdrit naar skioord Valmeinier. Enkel Egan Arley Bernal was er sneller. Bernal was sterker dan de rest en won ook de eindklassement voor Bjorg Lambrecht, teamgenoot van Harm.

harm-savoie

Juni is verder voor heel wat renners een examenperiode en / of mid-seizoensrust. Zo zitten onder andere Matthias van Gompel, Stan Dewulf, Jonas Castrique, Jari Snyers en anderen met hun neus tussen de boeken. De fiets is echter nooit ver weg en plannen voor topprestaties later op het seizoen krijgen vorm.